Kleding 

 

Kies iets waar jullie je fijn in voelen en wat lekker zit. Probeer kleding op elkaar af te stemmen zonder dat het te gestyled is. Op Pinterest staan veel voorbeelden om inspiratie op te doen:

Kleding Familie shoot en Kleding Newborn shoot.

 

Probeer kleding met hele drukke prints, felle kleuren en teksten te vermijden. Donkere kleding kan wel (zeker in de herfst en winter) maar helemaal in het zwart staat vaak minder mooi op foto’s. Lichtere kleuren staan bijna altijd mooi en geven een zachtere uitstraling. Probeer kleding uit te kiezen die tijdloos zijn. 

Draag met koud weer veel laagjes, een warm vest en/of dikke sjaal, zodat je geen jas aan hoeft. Gebruik eventueel thermo ondergoed voor (kleine) kinderen en voor de allerkleinsten een warme omslagdoek of deken.

 

Kies bij een Newborn sessie voor een simpele romper en onesie. In een effen (zachte) kleur zonder tekst/drukke print. Leg ook alvast een paar van je favoriete dekentjes, inbakerdoeken, eerste pakje en geboortekaartje ect. klaar. 


Jonge kinderen 

 

Laat je kinderen weten wat er gaat gebeuren. Vertel van tevoren dat er iemand langs komt of dat jullie ergens heen gaan om foto’s te laten maken. Vertel dat ze mogen spelen maar ook dat ze af en toe ergens moeten staan of zitten op verschillende manieren om op de foto te gaan. Bekijk van tevoren samen familiefoto’s in een album of op je telefoon om het resultaat te laten zien. De meeste kinderen vinden het leuk om zichzelf terug te zien!

 

Zorg ervoor dat je kinderen uitgerust zijn en voldoende hebben gegeten/gedronken. Hou rekening met eventuele slaapjes bij het plannen van een fotosessie. Zorg ervoor dat je verwachtingen niet te hoog zijn. Als kinderen niet willen lachen of alleen maar bij je op de arm wil is dat allemaal prima. Het belangrijkste is dat jullie ontspannen zijn, het naar jullie zin hebben en kunnen terugkijken op een fijne fotosessie!


Fotosessie

 

Een fotosessie kan op verschillende plekken. Een newborn sessie zal in jullie eigen huis plaatsvinden. Een familie fotosessie kan in je eigen huis maar ook buiten in de natuur. Het tijdstip is afhankelijk van het beste licht. Vaak in de ochtend of in de avond en verschilt door het jaar. Misschien niet altijd heel handig, maar geeft wel veel mooiere foto's dan met bijvoorbeeld fel zonlicht midden op de dag. Bij regen wordt de fotosessie verzet. Wil je graag een andere locatie dan kan dat altijd in overleg.